Foto; Eneco

Eneco-dochter WoonEnergie neemt klanten Robin Energie over

hoofdkantoor Eneco

Eneco-dochter WoonEnergie neemt alle klanten over van Robin Energie, de energieleverancier uit Veenendaal die eind februari failliet werd verklaard. Dat is Eneco overeengekomen met de curator die het faillissement afwikkelt.

Dankzij de overname krijgen de circa 25.000 klanten van Robin Energie voortaan energie geleverd van WoonEnergie, een dochterbedrijf van Eneco met een ervaring in de levering van energie aan de sociale huursector.

Kwetsbare groep

Hans Peters, Chief Customer Officer Eneco: ‘Robin Energie richtte zich in het bijzonder op mensen in de schuldhulpverlening, die vaak onder toezicht staan van een bewindvoerder. Het gaat om een kwetsbare groep consumenten die extra aandacht vraagt van een energieleverancier. WoonEnergie heeft veel ervaring met mensen in de schuldhulpverlening en is ook ingericht om deze doelgroep extra aandacht en ondersteuning te kunnen geven.’

Maarten J.R. Jansen, curator bij De Advocaten van Van Riet in Utrecht: ‘We hebben ons in de afgelopen tijd ingespannen om de klanten van Robin Energie bij een goede partij onder te brengen. Wij hebben op een plezierige wijze samengewerkt met Eneco en we hebben er alle vertrouwen in dat de klanten van Robin Energie bij haar in goede handen zijn’.

De bestaande klanten van Robin Energie worden binnen enkele dagen door WoonEnergie geïnformeerd over deze overname en wat het voor hen betekent. Eneco maakt geen financiële details van deze overname bekend.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.