Eneco investeert in software voor slimme gebouwen

13 mei 2016Eneco neemt een minderheidsbelang in Simaxx, een bedrijf dat software maakt voor ‘smart buildings’. Met de investering richt Eneco zich nadrukkelijker op de markt van energiebesparing in en slimme aansturing van gebouwen.

Uit een bericht van Eneco
‘(…) Simaxx heeft een platform ontwikkeld dat gebouweigenaren inzicht geeft in de prestaties van hun gebouw. Het platform kan data van allerlei verschillende bronnen in een gebouw – zoals klimaatbeheersing, zonnepanelen of een slimme meter – uitlezen en analyseren. Daarmee kan de exploitant of eigenaar zijn gebouw ‘sturen’ op bijvoorbeeld energieverbruik, luchtkwaliteit en verlichting. De software, die het gebouw 24 uur per dag in de gaten houdt, wordt inmiddels in meer dan 200 Nederlandse gebouwen gebruikt. Simaxx wist in deze gebouwen het energieverbruik met gemiddeld 20 procent naar beneden te krijgen, terwijl het binnenklimaat voor de ‘bewoners’ aantoonbaar comfortabeler én gezonder is.
Eloi Burdorf, CEO Simaxx: “In de meeste gebouwen kan nog zoveel verbeterd worden ten aanzien van energiegebruik en comfort. Met de participatie van Eneco hebben we de middelen om onze ambities internationaal waar te maken. Eneco is voor ons niet alleen investeerder maar ook een strategisch partner.”

Smart buildings
Eneco verwacht veel van de ontwikkelingen op het gebied van zogenaamde ‘smart buildings’. Hans Valk, directeur Innovation & Ventures: “Met Toon hebben we een platform dat consumenten inzicht geeft en steeds meer slimme mogelijkheden in huis biedt. Kantoorgebouwen hebben nog veel meer potentie, vanwege de schaal en omdat er steeds meer slimme en duurzame techniek in een gebouw te vinden is. We hebben de ambitie om van Simaxx het leidende platform te maken in de opmars van slimme gebouwen, waarmee we tegelijkertijd een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen van de vastgoedvoorraad.”

Over Simaxx
Simaxx, tot voor kort actief onder de naam Monavisa, is een joint venture van de ondernemers achter DWA en Webeasy. (…)’

Bronnen
Eneco, 12 mei 2016: Eneco stapt in slimme verduurzaming van gebouwen
Website Simaxx

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.