Eneco start ook met collectieve zonnepanelen op ‘buurtdaken’

22 juni 2016Eneco stapt ook in de markt van collectieve zonnestroom. ‘ZonneHub’ heet het initiatief. De Rabobank is partner.

Uit het persbericht van Eneco
‘(…) Uit onderzoek onder klanten van Eneco blijkt dat de investering en het ontbreken van een eigen of geschikt dak de voornaamste drempels vormen voor consumenten die positief staan tegenover de aanschaf van zonnepanelen. Daarom biedt Eneco de mogelijkheid om mee te doen met zonnepanelen op grote daken in de buurt, bijvoorbeeld op het dak van een lokale supermarkt, bank of flatgebouw. Op die daken installeert Eneco een collectief zonnedak met zonnepanelen die zijn aangeschaft door omwonenden. Meedoen kan al vanaf één zonnepaneel, waarmee een deelnemer direct al de energienota verlaagt dankzij de zelf opgewekte zonnestroom. Eneco regelt naast de installatie ook de administratie, het onderhoud en de garantie op de panelen. Zo hebben deelnemers wel de lusten maar niet de lasten van zonnepanelen. (…)
Het ‘op afstand’ opwekken van zonnestroom is onlangs aantrekkelijker geworden dankzij een verbeterde versie van de zogenaamde Postcoderoosregeling. Door deze regeling hoeven deelnemers aan lokale collectieve zonneparken geen energiebelasting meer te betalen over de zelf opgewekte stroom. Daardoor levert een investering in een collectief zonnedak tussen de vier en zes procent rendement op per jaar. (…)
Jeroen de Haas, bestuursvoorzitter van Eneco Groep: ‘Het Klimaatakkoord verwoordt nog eens de urgentie om haast te maken met de overgang naar een duurzame energievoorziening. In Nederland maken we aanzienlijke stappen met windenergie, maar zonne-energie is een opvallende achterblijver. Terwijl we met de grote interesse, de dalende aanschafkosten en de vele lege daken alle ingrediënten hebben om een koploper te worden. Daarom gaan wij de laatste drempels wegnemen om een boost geven aan de lokale opwek van zonne-energie in Nederland.’ (…)’

Bronnen
Eneco, 21 juni 2016: Eneco maakt zonnepanelen voor iedereen toegankelijk
Website Zonnehub
Foto: Eneco

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.