Energiebank doneert gratis energie

Energiebank doneert gratis energie

15 december 2015De Energiebank, een soort Voedselbank voor energie, wil huishoudens helpen die hun energierekening niet kunnen voldoen. Zij krijgen een half jaar lang 50 tot 80 euro korting op hun energierekening. 

De Energiebank schat in dat ongeveer 750 duizend huishoudens leven in ‘energiearmoede’ en hun energierekening niet kunnen betalen. In oktober ging de Energiebank van start in Arnhem met het helpen van deze huishoudens, maar wil in heel Nederland hulp gaan bieden.

Uit het bericht van de Energiebank
‘(…) Samen met lokale maatschappelijke organisaties en gemeenten selecteert de Energiebank huishoudens die in aanmerking komen voor de tijdelijke ondersteuning. Besteedbaar inkomen is daarbij het criterium.
Een half jaar lang krijgen geselecteerde huishoudens 50 tot 80 euro per maand korting op de energierekening. De Energiebank geeft geen geld maar de donatie is in de vorm van een korting via de energieleverancier. Gemiddeld de helft van de energierekening wordt vergoed. Dit is vanuit idee dat mensen zelfredzaam blijven. Na zes maanden doen de huishoudens het weer helemaal zelf. In de tussentijd krijgen zij hulp van energiecoaches en budgetcoaches die hen helpen om ook op lange termijn te besparen op hun energierekening. (…)’

Bron
Woonbond, 14 december 2015: Energiebank doneert gratis energie
Website Energiebank

Zie ook
FluxEnergie, 8 oktober 2015: ‘Voedselbank’ voor energie helpt bij ‘energiearmoede’

Foto: Energiebank Nederland

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.