Energiebesparingshulp voor bedrijfsgebouwen

Energiebesparingshulp voor bedrijfsgebouwen

21 oktober 2016Voor eigenaren en (ver)huurders van bedrijfsgebouwen is er nu een handige hulp rond de wettelijke verplichting energie te besparen: een interactieve tool ‘Kompas Energiewetgeving Gebouwen’.

.

De interactieve tool ‘Kompas Energiewetgeving Gebouwen’ geeft per situatie aan welke wetten en regels van toepassing zijn en welke uitzonderingen en vrijstellingen er zijn. Ook worden per situatie besparingstips gegeven. De tool is ontwikkeld door het Platform Duurzame Huisvesting.
De komende maanden wordt het interactieve Kompas Energiewetgeving verder uitgebreid met alle regels, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor retail- en zorgvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen.
.
Uit een bericht van het Platform Duurzame Huisvesting
‘(…) Volgens de wet zijn eigenaren, (ver)huurders en gebruikers van bestaande bedrijfsgebouwen verplicht om energie te besparen. Maar waar moet uw bestaande bedrijfsgebouw op energieprestatiegebied minimaal aan voldoen? Welke regels, vrijstellingen en uitzonderingen zijn op uw situatie van toepassing? Met zowel het Activiteitenbesluit, als de verschillende soorten energie-audits, energielabels en installatiekeuringen is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Er gelden andere regels voor grote of kleine verbruikers en er zijn andere regels en hulpmiddelen voor verschillende gebouwen.Het Platform Duurzame Huisvesting helpt bestaande bedrijfshuisvesting verduurzamen en maakte de ingewikkelde wetten en regels over de energieprestatie-eisen van bestaande gebouwen daarom toegankelijker en begrijpelijker. Het Kompas Energiewetgeving laat op interactieve manier zien welke wetgeving en regels in welke situatie en voor welk type bestaand bedrijfsgebouw van toepassing zijn. Aanvullend biedt het concrete tips en hulpmiddelen die helpen om hieraan te kunnen voldoen. (…)’
.
Over het Platform Duurzame Huisvesting
‘(…) Het Platform Duurzame Huisvesting is een onafhankelijk platform waarin de hele vastgoedketen is vertegenwoordigd, en waar samenwerking binnen de huisvestingssector gestimuleerd wordt om zodoende de utiliteitsbouw te verduurzamen. (…)’
Het platform heeft inmiddels een twintigtal tools ontwikkeld, waaronder een Quick Scan Energiebesparing, een Menukaart Prestatiecontracten, een Kieswijzer Duurtzaamheidsinstrumenten, een Greenlease Menukaart en een tool Investeren in energie-efficiëntie.
.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.