Energieleverancier met ‘zonnepanelen op afstand’

21 april 2016 – ‘Vrijopnaam’ is een nieuwe energieleverancier die uitsluitend zonne-energie levert via door de klanten aangeschafte zonnepanelen, niet op het eigen huis, maar op een van de zonneparken. Vrijopnaam is begonnen met 15.000 zonnepanelen in vier zonneparken.

Er zijn al meer vergelijkbare initiatieven (zoals bijvoorbeeld ‘Zonnepanelen delen’1miljoenwattSolarGreenPointZon op NederlandGreencrowdZuiderlicht). Amsterdam heeft een project ‘Zon voor daklozen‘.
Al die projecten zijn vooral aantrekkelijk voor mensen die geen zonnepanelen op het eigen dak kunnen of willen hebben. Sommige initiatieven zijn in feite niet meer dan investeringen in een zonnepark en leveren rendement. Vrijopnaam levert rendement én stroom.

Uit het persbericht van Vrijopnaam
‘(…) Een doorsnee huishouden heeft zo’n veertien zonnepanelen nodig om geheel zelfvoorzienend te zijn. Vrijopnaam investeert via haar coöperatie het volledige aankoopbedrag van een paneel in de aanleg van nieuwe zonneparken in Nederland. Zo draagt de consument direct bij aan nieuwe productie van duurzame energie in Nederland. Paneel voor paneel. (…) Vrijopnaam garandeert een minimale opbrengst per jaar per paneel.(…)
Bas Wijnen, directeur vrijopnaam licht toe: “Waarom zou je stroom kopen als je het zelf kunt opwekken? Wij leveren de opgewekte energie thuis af, zonder de winstmarge die traditionele partijen inhouden. Onze zonnepanelen vergen een beperkte investering vooraf en brengen de energierekening verder omlaag. Dat de zonnepanelen niet gekoppeld zijn aan je woning is voor veel consumenten een belangrijk voordeel; het houdt je flexibel bij verhuizingen, je kan ook meedoen als je geen eigen huis bezit of als je zonnepanelen op je dak niet mooi vindt.” (…)

 

Bronnen
Vrijopnaam, persbericht, 21 april 2016: Nieuwe energieleverancier maakt gebruiker producent duurzame energie
Website Vrijopnaam

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.