‘Energievangers’ moet lokaal opwekken van duurzame energie stimuleren

‘Energievangers’ moet lokaal opwekken van duurzame energie stimuleren

6 september 2016Greenchoice is, samen met 28 energiecoöperaties, een campagne gestart om het lokaal opwekken van duurzame energie te stimuleren. ‘Energievangers’ laat zien hoeveel zonne- en windenergie in een buurt opgewekt kan worden en of er al een coöperatie is waarvan iemand lid kan worden of energie van kan afnemen. 

Uit een bericht van Greenchoice
‘(…) De Energievangers brengen het potentieel van duurzame zonne- en windenergie per regio in kaart. De website berekent de mogelijke hoeveelheid op te wekken zonne-energie per huishouden tot op postcodeniveau [hiervoor wordt gebruik gemaakt van gegevens uit de Zonatlas]. De actie laat zien dat zelf groene stroom opwekken gemakkelijk is door je aan te sluiten bij een coöperatie – investeren kan bij sommige projecten al vanaf 25 euro. Of door duurzame energie van coöperaties af te nemen. Doel van de campagne is het bewust maken en enthousiasmeren van meer mensen om zelf of samen energie in hun buurt op te wekken. (…)
‘De maatschappelijke trend in de energiewereld is onmiskenbaar en daarom is onze rol al enige tijd verlegd van energieleverancier naar energiepartner. Greenchoice is ervan overtuigd dat lokale energieprojecten de sleutel vormen in de overgang naar 100% groene energie in Nederland. Om deze visie te onderstrepen faciliteren wij deze campagne met de coöperaties. Zodat zelf en samen opwekken van duurzame energie in de buurt voor iedereen toegankelijk wordt,’ aldus Evert den Boer, CEO van Greenchoice. (…)’

Wie zijn postcode invult op de website van Energievangers, kan zo een energiecoöperatie in de buurt vinden en daar lid van worden of energie van afnemen. De kans is nog vrij groot dat er geen coöperatie in de buurt gevonden wordt. Dan wordt de gebruiker doorverwezen naar Greenchoice om informatie te krijgen over de mogelijkheden om zelf een coöperatie op te starten.

Bronnen
Greenchoice, 5 september 2016: De Energievangers: Nederland barst van de energie
Website Energievangers
Website Zonatlas

Foto: Greenchoice
Video: Campagnefilmpje Energievangers (Greenchoice)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.