‘Energiezuinig maken van woningen enorme marktkans voor de bouw’

31 maart 2016 – Het energiezuinig maken van woningen en gebouwen is een enorme marktkans voor bouwbedrijven, zegt Maxime Verhagen, de voorzitter van Bouwend Nederland. 

Uit een artikel van EnSoc
‘(…) [Maxime Verhagen:] ‘Verduurzamen van vastgoed betekent werk voor honderden bedrijven en duizenden bouwvakkers. Ook huiseigenaren zijn gebaat met energiezuinige woningen door de lagere energierekening.’ (…) ‘Steeds meer bouwbedrijven pakken dat heel goed op. Duurzaam ondernemen wordt een belangrijke voorwaarde voor het benutten van marktkansen. En die zijn er, ze staan om ons heen. Nederland telt zo’n 7 miljoen woningen. Zeker de oudere daarvan zijn bepaald niet energiezuinig. Jaarlijks geven Nederlandse huishoudens maar liefst circa 13 miljard euro uit aan energiekosten. Daarom moet er nodig duurzaam gerenoveerd worden.’ (…) ‘Snelheid is geboden, omdat nu al lang genoeg gewacht is. De bouwsector is er klaar voor en veel woningeigenaren ook.’ (…) ‘Via de Energielabel-atlas maken we eigenaren bewust van de energieprestatie van hun woning. Zo kunnen ze gericht investeren in de verbetering daarvan, zodat ze meer comfort en minder kosten krijgen.’ (…)’

Bronnen
EnSoc, 28 maart 2016: Verhagen: ‘Energiebesparing enorme kans voor bouwsector’ (Het artikel is overigens een herplaatsing van een artikel uit de zomer van 2014)
Foto Maxime Verhagen (foto: Bouwend Nederland)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.