Enexis: ‘Energietransitie wint aan snelheid’

Enexis: ‘Energietransitie wint aan snelheid’

8 maart 2016 – De energietransitie wint aan snelheid, stelt netbeheerder Enexis. Het bedrijf baseert zich onder andere op de forse groei van het aantal zonne-installaties en slimme meters.

Enexis meldt dit bij gelegenheid van de presentatie van zijn jaarcijfers 2015. Over zonne-installaties geeft Enexis geen cijgers, wel over de geplaatste slimme meters: 1,1 miljoen slimme meters op 662.000 adressen in het verzorgingsgebied van Enexis.

Uit het persbericht van Enexis
160308-Vermaat‘(…) Peter Vermaat, CEO  van Enexis: “Ook in 2015 hebben we veel inspanningen geleverd om de energietransitie vorm te geven én te versnellen. Zo is er in 2015 een intensieve samenwerking met partijen voor wind-op-landprojecten ontstaan en komt de aanbieding van slimme meters op stoom. De toename van bijvoorbeeld het aantal windparken, zonnepanelen en elektrische auto’s en het toenemende belang van warmte in de energiemix illustreert de huidige transitie van de energievoorziening. De stuwende kracht van consumenten, energiecoöperaties en bedrijven blijft toenemen. Met deze ontwikkelingen houden wij rekening bij investeringsbeslissingen en programma’s. De energietransitie vraagt veel van onze wendbaarheid, om proactief in te kunnen spelen op de ontwikkelingen en tegelijkertijd betrouwbaar en veilig energie te kunnen blijven leveren. (…)’

Bronnen
Enexis, 8 maart 2016: Energietransitie wint aan snelheid
Foto installatie slimme meter (foto Enexis)
Foto Peter Vermaat (foto Enexis)

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.