Foto: Luuk van Kaathoven / Enexis

Enexis heeft grootste ‘slimme’ laadplein van Nederland

Laadplein Enexis.

In 2018 heeft netwerkbedrijf Enexis ruim 150 extra laadpalen geïnstalleerd voor zijn medewerkers en bezoekers. Daarmee komt het totaal aantal laadpunten voor elektrische auto’s van de groep op 243. Onderdeel daarvan is het ‘slimme’ laadplein met 98 laadpunten in de parkeergarage onder het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch.

Het laadplein in ’s-Hertogenbosch is het grootste van Nederland. Het is ‘slim’ omdat het een groot aantal oplaadsessies tegelijkertijd aankan, zonder dat er overbelasting optreedt. Dat is ook belangrijk omdat het laadplein gebruik maakt van dezelfde stroomvoorziening als het bedrijfspand. De toegepaste technologie voorkomt dat liften niet meer werken of verlichting uitvalt op het moment dat er veel auto’s opgeladen worden. Dat kan ook, omdat veel auto’s de hele dag stilstaan in de garage.

Mocht een medewerker toch weinig tijd hebben om zijn wagen op te laden, kan deze gebruik maken van één van de zestien laadpunten die beschikken over een dubbele laadcapaciteit van 22kWh. Het laadplein is gerealiseerd in goed overleg met de Vereniging van Eigenaren waarvan Enexis lid is. Bewoners van het aangrenzende appartementsgebouw kunnen ook gebruik maken van het laadplein.

Over Enexis

Enexis distribueert elektriciteit naar 2,7 miljoen en aardgas naar 2,3 miljoen consumenten in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. De groep Enexis telt ongeveer 4.300 medewerkers.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.