Overlegplatform voor de normen voor LNG/CNG-installaties

11 juni 2015 – Op woensdag 24 juni 2015 houdt het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN) een startbijeenkomst over een nieuw op te richten normplatform LNG/CNG Installaties & Equipment.

Uit een bericht van het Nationaal LNG Platform
(…) Nationaal en international vinden vele ontwikkelingen plaats op het gebied van LNG (liquefied natural gas) en CNG (compressed natural gas). Internationaal worden er verscheidene ISO-normen ontwikkeld, waaronder in ISO/TC 67/SC 9 “LNG installations and equipment” en ISO/PC 252 “Natural gas fuelling stations for vehicles”. Met de publicatie van de Europese richtlijn betreffende de uitrol van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen, worden de werkzaamheden in Europa ook van belang, waaronder CEN/TC 282 “Installation and equipment for LNG” en CEN/TC 326 “Gas supply for Natural Gas Vehicles (NGV)”.

Voor Nederland is het van belang dat Europese en internationale normen niet uit de pas gaan lopen met hetgeen nationaal al is ontwikkeld en wordt toegepast. Het normplatform beoogt dan ook een brede groep van belanghebbenden uit Nederland samen te brengen die invloed uitoefenen op de Europese en internationale normen die in bovengenoemde commissies worden ontwikkeld.
Tijdens deze startbijeenkomst wordt u geïnformeerd over het doel, het toepassingsgebied en activiteiten die binnen dit normplatform gaan vallen.
Daarnaast zullen experts een presentatie geven over de LNG en CNG ontwikkelingen binnen hun vakgebied, het belang van normen en de link met het nieuwe normplatform. (…)

Bronnen
Nationaal LNG Platform, 9 juni 2015: Startbijeenkomst normplatform LNG/CNG Installaties & Equipment

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.