Essent importeert groen gas uit Engeland

Essent importeert groen gas uit Engeland

28 maart 2017Omdat de vraag naar groen gas sterk stijgt importeert Essent groen gas uit Engeland. Nederland zal volgens Essent niet in staat zijn voldoende groen gas zelf te maken om aan de vraag te kunnen voldoen.

Via bestaande interconnecties tussen beide landen zal het gas fysiek worden geïmporteerd, met de bijbehorende certificaten over de herkomst.

Uit een bericht van Essent
‘(…) Essent haalt het gas onder het duurzaamheidslabel ISCC uit Engeland om ook in de toekomst aan de vraag naar groen gas in Nederland te voldoen. (…)
In Nederland stijgt de behoefte aan groen gas sterk. Zo sloten Essent, NS Stations en Prorail recent een overeenkomst voor de levering van een aanzienlijke hoeveelheid groen gas in de komende jaren voor het verwarmen van stations en wissels. In de toekomst kan echter te weinig groen gas worden opgewekt om aan de behoefte van Nederland te voldoen.
Tim Wijnen, Team Lead Developing Markets bij Essent: “Simpel gezegd zijn er straks te weinig grondstoffen in Nederland beschikbaar om voldoende groen gas van te maken. Het aantal productielocaties van groen gas zal naar verwachting niet in de pas lopen met de toekomstige vraag. Als grootste groen gasleverancier van Nederland hebben we daarom nagedacht hoe we ook in de toekomst voldoende groen gas voor Nederland kunnen blijven leveren. En dat is groen gas importeren uit betrouwbare landen om ons heen.” (…)
Essent importeert nu als eerste groen gas uit Engeland via bestaande interconnecties tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland. Zij heeft geborgd dat er een een-op-een koppeling is tussen de productie van groen gas in Engeland en het verbruik in ervan in Nederland. Daartoe wordt gewerkt met het toonaangevende duurzaamheidslabel ISCC.
Samen met haar moederbedrijf innogy bekijkt Essent of een dergelijke constructie ook werkt voor andere landen dan Nederland. Hiermee geeft innogy een impuls aan het gebruik van groen gas in Europa en geeft zij invulling aan haar duurzaamheidsambities. (…)’

Bronnen
Essent, 27 maart 2017: Essent importeert als eerste in Nederland groen gas uit Engeland
Foto/illustratie: Essent

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.