Essent neemt Nederland Isoleert en Vlaanderen Isoleert over

‘Gaskraan dicht? Dan moet er nu een nationaal isolatieplan komen’

Essent neemt Nederland Isoleert en Vlaanderen Isoleert over. Met de overname breidt de energieleverancier haar isolatie-aanbod voor particulieren in Nederland en Vlaanderen uit. Met de overnames zegt Essent koploper te willen worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. 

De overnames volgen op de overname van Isoprofs, waarmee Essent begin augustus landelijk al een breed pakket aan energiebesparende maatregelen aan zakelijke en particuliere klanten wilde bieden. Met de aankoop van Vlaanderen Isoleert, stekt deze ambitie zich nu ook tot buurland België uit. Tegelijkertijd neemt Essent ook Nederland Schildert over. Ook Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep inmiddels deel uit van Essents netwerk van servicepartners.

Ruim 5.5 miljoen te isoleren woningen

Volgens Milieucentraal moet nog driekwart van de 7,7 miljoen woningen in Nederland worden geïsoleerd, constateert Essent. ‘Met de huidige snelheid van woningisolatie duurt het nog zeker 50 jaar voordat alle huizen in Nederland geïsoleerd zijn’, stelt Raoul Kiksen, directeur en oprichter van Nederland Isoleert. De overname door Essent geeft het isolatiebedrijf volgens hem de sterkst mogelijke impuls aan het versnellen van de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland en België.

Essent brengt de bedrijven onder in haar netwerk van servicepartners die huizen energiezuiniger en duurzamer moeten maken door bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of warmtepompen aan te leggen. ‘Nederland Isoleert is de grootste aanbieder voor woningisolatie op de particuliere markt in Nederland’, zegt Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent, ‘Eerder dit jaar hebben wij bij de ondertekening van het Energiebesparingsconvenant aangegeven dat Essent een leidende rol neemt in energiebesparing. Met deze overname en de eerdere overname van Isoprofs geven we invulling aan deze belofte.’

Bronnen:

  • Essent, persbericht 2 oktober 2017, ‘Essent neemt marktleider Nederland Isoleert over’
  • FluxEnergie, 2 augustus 2017, ‘Essent neemt Isoprofs over

Foto: Hoekstra Bouw – isolatie

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.