Foto: Esssent / www.fotofocus.nl

Essent versterkt marktpositie in huishoudelijke pv-systemen

Essent / Energiewonen

Energiebedrijf Essent heeft de Energiewonen Groep overgenomen, een cluster van leveranciers en installateurs van zonnepaneelsystemen in heel Nederland. Door deze overnames zet Essent een belangrijke strategische stap om te groeien in aanvullende energiediensten zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en cv-installaties.

Essent versterkt hiermee ook zijn positie van marktleider in zonnepanelen voor de consumentenmarkt. Die markt groeit explosief. Steeds meer huizenbezitters kiezen ervoor om met zonnepanelen hun eigen stroom duurzaam op te wekken. Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen, voegde Essent de groep Energiewonen toe aan zijn netwerk van servicebedrijven. De onderdelen van Energiewonen zetten hun werkzaamheden zelfstandig opererend voort, maar nu in het landelijk netwerk van Essent-servicebedrijven voort.

Eerder omvatte dit netwerk al Klimaatroute, CVtotaal.nl, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert, samen goed voor ruim tweeduizend medewerkers. Met Energiewonen Groep komen daar nu ook Energiewonen, Energiewonen Installatieservice (Ewis) en Zon7 bij.

Auteur: Koen Mortelmans

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.