Foto: Essent

Essent wordt (e-)fietsenverhuurder

Energieleverancier Essent (Innogy) neemt als eerste leverancier een huursysteem voor e-bikes op in het gamma. Essent organiseert dit aanbod voorlopig alleen in België. Naast de eigenlijke fiets bestaat het pakket uit diensten zoals pechbijstand onderweg en een omniumverzekering voor schade en diefstal.

De elektrische fiets is in België sterk in opmars. In Vlaanderen is vandaag meer dan de helft van de gebruikers jonger dan vijftig jaar. Eén op de zes stadsfietsen en één op drie bakfietsen zijn elektrisch. Daarbovenop gebruikte één op de tien Belgen vorig jaar een elektrische fiets, een verdubbeling tegenover twee jaar eerder.

“Studies leren dat pendelaars tot een afstand van 15 km kiezen voor de e-bike in plaats van de auto. Een grote win voor het milieu, tegen de files én voor de gezondheid. Dit aanbod versterkt dan ook ons duurzame karakter,” verklaart Colin Phillips, hoofd marketing en verkoop bij Essent België. “In de huidige proeffase kunnen klanten via een maandelijkse betaling van 74,95 euro een e-bike huren bij essent.be. Het gaat om fietsen van het merk Kalkhoff, die de sterkste batterij op de markt heeft (612 Wh, tot 205 km bij een volle batterij en onder optimale omstandigheden.”

Uitrol

In het pilootproject verhuurt Essent twintig e-bikes op basis van een driejarig contract. Het doel is om dit, na evaluatie van de pilootfase, volgend voorjaar op grotere schaal uit te rollen.

Inspraak

Een multidisciplinair team kreeg de voorbije vijf maanden drie dagen per week tijd om op een product te ontwikkelen, met inspraak van klanten in alle fases van het project. “Van interviews bij de start, tot mails rond hun interesse voor het product, nog voor het product er was,” meldt Essent.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.