Extra energie-inspecteurs gaan tot energiebesparing verplichten

Extra energie-inspecteurs gaan tot energiebesparing verplichten

20 mei 2016 – Twintig extra inspecteurs gaan bedrijven en instellingen verplichten tot energiebesparingsmaatregelen. Elke maatregel die zichzelf binnen vijf jaar terugverdient is op grond van de Wet milieubeheer namelijk verplicht.

Uit een bericht van de NOS
‘(…) Strengere energie-inspecteurs gaan een milieuregel handhaven die bijna iedereen vergeten is. Bedrijven en organisaties zijn verplicht om te investeren in energiebesparende maatregelen als die zich binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. “Dat slapende artikel in de wet is nu wakker gekust”, zegt staatssecretaris Dijksma van Milieu.
Het kabinet stuurt hiervoor twintig extra energie-inspecteurs op pad. “We hebben elke maatregel nodig om onder de twee graden opwarming van de aarde te blijven”, zegt Dijksma. (…)
Het Develsteincollege in Zwijndrecht heeft goede ervaringen met energie-inspecteur Michael Lezer. Door zijn adviezen valt de energierekening inmiddels 20.000 euro lager uit. (…)
Energie-inspecteur Lezer gebruikt “liever de wortel dan de stok” om instellingen aan het energie besparen te krijgen. Hij mag dwangsommen opleggen aan onwillige organisaties maar doet dat liever niet. “Men weet eigenlijk niet dat dit een wettelijke maatregel is”, zegt Lezer. (…)’

 

Bronnen
NOS, 19 mei 2016: Strengere energie-inspecteurs op zoek naar energiebesparing
Foto: still uit NOS-reportage

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.