Fastned heeft al 50 snellaadstations in Nederland

Fastned heeft al 50 snellaadstations in Nederland

31 december 2015 – Fastned heeft in Zeeland zijn vijftigste snellaadstation voor elektrische auto’s geopend. Fastned bouwt in hoog tempo snellaadstations langs de snelwegen en sinds kort ook in steden.

Uit een bericht van Tankpro
‘(…) Fastned legt zich volledig toe op het leveren van elektriciteit voor het wegverkeer. Het bedrijf veroverde enkele jaren geleden voor 201 snelweglocaties de huurrechten voor snellaadstations. Kort daarna begon het bedrijf met bouwen.
Ook aan niet-snelwegen komen laadstations. Onlangs sloot Fastned namelijk met gemeente Den Haag een overeenkomst voor de aanleg van vijf laadfaciliteiten, die het komende jaar operationeel moeten worden. De komende jaren moeten in nog meer gemeenten stations komen.
De Fastned-locaties zijn onbemand en hebben enkele snellaadpalen. Deze kunnen maximaal 150 laadbeurten per dag verwerken. Dat aantal wordt echter niet gehaald. Bij veel stations komen maar enkele klanten per dag per locatie. Het bedrijf verwacht de komende jaren dat elektrisch vervoer in Nederland een hoge vlucht neemt en dat daardoor het aantal laadbeurten toeneemt. (…)’

Schermafdruk 2015-12-31 10.27.05

Bronnen
Tankpro, 29 december 2015: Fastned heeft vijftigste snellaadstation geopend in Zeeland
Website Fastned
Foto: Snellaadstation Fastned (still uit video Fastned)

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.