FastNed station De Watering, foto: Fastned

Fastned onthult nieuwe generatie snellaadstations langs A8

Fastned heeft bij verzorgingsplaats De Watering langs de A8 bij Amsterdam een snellaadstation met een capaciteit tot 350 kW onthuld. Het nieuwe station is het resultaat van een samenwerking die Fastned is aangegaan met technologiebedrijf ABB. Bij de meeste andere snellaadstations wordt op dit moment met een laadsnelheid van maximaal 50 kW geladen.

De veel hogere laadsnelheid betekent dat elektrische auto’s sneller opgeladen kunnen worden. Daarmee speelt Fastned alvast in op de nieuwe generatie elektrische auto’s. Die modellen zijn uitgerust met grotere batterijen. Een aantal autofabrikanten presenteert op de Autosalon van Genève komende week elektrische auto’s die voorzien zijn van deze nieuwe, krachtige batterijen.

Fastned heeft bovendien het ontwerp van het snellaadstation vernieuwd. De locatie langs de A8 heeft een opvallend en herkenbaar ontwerp gekregen, met een vernieuwd dak van zonnepanelen en gecertificeerd duurzaam hout. Ook heeft het nieuwe station een hogere overkapping, waardoor het nog beter zichtbaar is voor elektrische rijders en tevens geschikt is voor grotere elektrische voertuigen.

‘Verhogen laadsnelheid belangrijk’

“Ik ben ontzettend trots op ons nieuwe station”, aldus mede-oprichter Bart Lubbers van Fastned. “María García, onze architect, heeft ontzettend veel energie gestoken in een iconisch ontwerp dat in elk detail beter is en dat is zichtbaar. Het verhogen van de laadsnelheid is erg belangrijk, want het maakt elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk. De vraag die bijna elke consument stelt is: hoe lang duurt het opladen?”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor FluxEnergie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.