Fastned verliest zaak tegen snelwegpomphouder

10 maart 2015 – Fastned tekende bezwaar aan tegen de vergunning voor een snellaadpaal bij een tankstation langs de A59, bij het Brabantse Geffen. Te laat, aldus Rijkswaterstaat, waardoor de pomphouder nu zelf een snellaadpaal voor elektrische auto’s mag plaatsen. 

Fastned tekende bezwaar aan, omdat het bedrijf de indruk had dat alleen zij snellaadpalen langs de snelweg mochten exploiteren. Rijkswaterstaat blijkt nu toch vergunningen te verlenen aan pomphouders langs de snelweg. Oneerlijke concurrentie, vindt Fastned.

Uit een blog van Fastned-CEO Michiel Langezaal
‘(…) Maar wanneer bestaande brandstofstations ineens laadpalen mogen exploiteren op plaatsen langs de snelweg waar er al een laadstation van Fastned komt of staat, is dit niet eerlijk voor partijen die enkel elektriciteit aanbieden. De reden hiervoor is eenvoudig te zien als we de situatie omdraaien. Als benzinestations wel aanvullend elektriciteit mogen verkopen, waarom zou Fastned dan niet ook brandstof mogen verkopen? Rijkswaterstaat heeft waarschijnlijk ook ingezien dat deze situatie moeilijk te verdedigen is en geeft daarom vergunningen uit voor laadpalen aan pompstationhouders zonder deze te publiceren of belanghebbenden zoals Fastned op de hoogte te stellen. Zo wordt het voor Fastned bijna onmogelijk om bezwaar te maken. (…)’

Fastned was te laat met haar bezwaar, zo meldt Tankpro, dus een inhoudelijke behandeling van de zaak kwam er niet. Fastned beschuldigt Rijkswaterstaat ervan de vergunning niet openbaar te hebben gemaakt, waardoor het bezwaar te laat kwam. Het bedrijf beraadt zich op verdere stappen.

 

Bronnen
Tankpro, 6 maart 2015: Snelwegpomphouder wint zaak om snellaadpalen tegen Fastned
Groene Courant, 9 maart 2015: Fastned verliest zaak tegen tankstation om snellaadpaal 
Fastned, maart 2015: Blog: Aan de Nederlandse automobilist

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.