FastNed station De Watering, foto: Fastned

Fastned viert opening van honderdste snellaadstation

Laadbedrijf Fastned heeft twee nieuwe stations geopend langs de A15 tussen Gorinchem en Geldermalsen. Op verzorgingsplaatsen Molenkamp en Eigenblok kunnen bestuurders van een elektrische auto voortaan hun batterij opladen. Het Amsterdamse bedrijf exploiteert inmiddels meer dan honderd laadstations, waarvan de meeste in Nederland staan.

Het aantal laadplekken voor elektrische auto’s langs de Nederlandse snelwegen neemt in rap tempo toe. Fastned heeft sinds vorige week 101 locaties in haar netwerk. De twee locaties liggen tegenover elkaar langs de A15. De nieuwe laadstations zijn goed nieuws voor elektrische rijders en een mooie mijlpaal voor Fastned, vindt CEO Michiel Langezaal.

”In 2013 openden we onze eerste stations langs de Nederlandse snelweg. Zes jaar later hebben we meer dan 100 stations gebouwd in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op A-locaties langs snelwegen en in steden. We zijn daarnaast ver gevorderd met de ontwikkeling van locaties in België en Zwitserland. Fastned is met dit snellaadnetwerk inmiddels één van de grootste spelers in Europa.”

Opkomst laadpalen langs snelweg

Behalve de laadstations zijn er op beide verzorgingsplaatsen ook tankstations gevestigd. De locatie op VZP Molenkamp, ten oosten van de aansluiting Leerdam richting Bemmel, beschikt over een Shell-tankstation. Aan de overzijde van de snelweg ligt een Tango-locatie. De Moments & More-shop van de locatie wordt geëxploiteerd door Vissers Energy.

Bij de tankstations zelf zijn nog geen laadpalen geplaatst. Het is de verwachting dat Shell op korte termijn wel plannen heeft om hiermee aan de slag te gaan. Afgelopen april liet het concern al weten dat er maar liefst tweehonderd snelladers geplaatst gaan worden bij eigen stations van de maatschappij. Prominente snelweglocaties lijken daarvoor zeer geschikt.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor FluxEnergie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.