Fennema nieuwe voorzitter Nederlandse gasvereniging KVGN

Fennema nieuwe voorzitter Nederlandse gasvereniging KVGN

20 september 2016Han Fennema wordt de nieuwe voorzitter van KVGN, de branchevereniging voor de Nederlandse gassector. Hij volgt Gertjan Lankhorst op, die sinds 2012 voorzitter was. Fennema is CEO van Gasunie. 

Uit het bericht van de KVGN
‘(…) Han Fennema, CEO van infrastructuurbedrijf Gasunie, is benoemd tot voorzitter van het bestuur van KVGN, de Nederlandse branchevereniging voor spelers in de gaswereld zoals producenten, leveranciers, bestuurders en beleidsmakers. Fennema neemt het voorzitterschap over van Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra, die sinds 2012 voorzitter was en wiens bestuurstermijn deze maand afliep.
Fennema: “De energievoorziening in Nederland verandert. Als gassector zijn we bezig om samen met andere betrokkenen onze rol in de energietransitie vorm te geven. We zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met anderen de overgang naar een CO2-vrije energievoorziening mogelijk te maken. We willen samen met de overheid bekijken hoe we ook de beschikbare gasreserves en de bestaande infrastructuur hiervoor het beste kunnen inzetten. De gassector wil een open gesprekspartner zijn op basis van een nieuwe visie waarin aardgas een maatwerk-rol heeft in een gevarieerd samengesteld energiesysteem. We noemen dat: ‘gas-op-maat’, waarbij aardgas flexibel wordt ingezet op plekken waar geen duurzame alternatieven zijn. Tegelijkertijd groeit de inzet van groen gas. De gassector werkt aan concrete plannen die bijdragen aan een schone, betrouwbare en betaalbare energievoorziening. Samen met stakeholders willen we deze verder uitwerken en uitvoeren. Ik ben er trots op dat ik als voorzitter van een actieve, zich vernieuwende KVGN aan dit transitieproces kan bijdragen.” (…)

Bron
KVGN, 19 september 2016: Han Fennema nieuwe voorzitter Nederlandse gasvereniging KVGN

Foto: Gasunie
Inzet: Han Fennema (Gasunie)

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.