FME wil meer aandacht voor energieopslag

3 september 2015 – De FME laat momenteel een onderzoek doen naar de belemmeringen bij de toepassing van energieopslag. De uitkomst wordt op 7 oktober gepresenteerd op de ‘Energy Storage Day’ tijdens de Energie Vakbeurs in Den Bosch.

Uit een bericht van de FME
‘(…) In de transitie naar een volledig duurzame en schone energievoorziening zal de opslag van energie een steeds grotere rol gaan spelen. Bijvoorbeeld door het opslaan van energie uit windmolens en zonnepanelen voor tijdstippen dat het niet waait en er geen zon schijnt, het opslaan van energie in elektrische voertuigen of het opslaan van zonnewarmte in de bodem. Energieopslag wordt onmisbaar voor een betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem.
Tijdens de Energy Storage Day op de Vakbeurs Energie zoomen we in op de kansen die energieopslag biedt, de ervaringen die inmiddels zijn opgedaan, de technologie die beschikbaar is en de belemmeringen voor grootschalige toepassing. (…)’

Hans van der Spek, programmadirecteur CleanTech bij FME zal op 7 oktober namens het platform Energy Storage NL de resultaten van het onderzoek bekendmaken.

 

Bronnen
FME, Energy Storage Day

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.