‘Gas terug’ – Morgen weer een fakkeloptocht in Groningen


6 februari 2017
Morgenavond is er in de binnenstad van Groningen een een fakkeloptocht, georganiseerd door Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging. Het motto van de demonstratieve tocht: ‘Onze toekomst! Gas terug!’. Het is het derde jaar dat zo’n tocht wordt gehouden.

Aanvang: 19.30 u, Vismarkt Groningen.
Uit een bericht van de Groninger Bodem Beweging
‘(…) Groningers willen in de aanloop naar de verkiezingen Nederland en vooral kandidaat Tweede Kamerleden laten zien dat het geduld in Groningen op is. Wij willen veilig wonen! Daarvoor moet de gaswinning naar beneden.
Na de aardbevingsblues en een kort woord van Derwin Schorren (voorzitter a.i. Groninger Bodem Beweging) en burgemeester Den Oudsten van Groningen start de fakkeloptocht (tussen 19.45 en 20.00 uur).  Achter het kopspandoek lopen burgemeesters uit het aardbevingsgebied, Commissaris van de Koning van Groningen en Freek de Jonge.
Rond 21.00 uur na afloop van de fakkeloptocht  volgt nog een bijdrage van Freek de Jonge. Hij overhandigt zijn negen puntenplan aan de Commissaris van de Koning en start een petitie.
De organisatie roept alle deelnemers aan de fakkeloptocht op om de Groningse vlag mee te nemen (en partijvlaggen thuis te laten). Fakkels worden uitgedeeld op de Vismarkt. (…)’

Vooraf is er enig gedoe geweest over het mee-demonstreren van politieke partijen en de vrees dat de demonstratie door hen ‘misbruikt’ zou worden met het oog op de aanstaande verkiezingen.

Bronnen
Groninger Bodem Beweging, persbericht, 3 februari 2017: Massale demonstratieve fakkeloptocht op 7 februari 2017: ‘Onze toekomst! Gas terug!’
Foto: Milieudefensie

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.