Gasrepubliek Groningen: een drama in tien bedrijven

28 juli 2015 – De Correspondent is vandaag een serie begonnen onder de titel ‘Gasrepubliek Groningen: een drama in tien bedrijven (maar met uitzicht op het einde). Rik Zaal is de auteur.

Rik Zaal heeft een tweede huis (‘een klein huis met groot uitzicht’) op het Groninger Hogeland, in Houwerzijl, buiten de bevingszone.

De inleiding op de serie
‘Hoe moet het verder met Groningen, zo getroffen door krimp en bevingen? Dat is de leidende vraag voor de zoektocht van gastcorrespondent Rik Zaal. Hij trok de provincie door, op zoek naar perspectief, en viel van de ene emotie in de andere. Aflevering 1 van een drama in tien bedrijven en tien emoties. Vandaag: Woede.’
Over het onderwerp van vandaag
‘Groningen buiten de stad is tegenwoordig dus slechts bekend van de aardbevingen. En daar moet ik het hier helaas ook over hebben. Want hoe daar in de rest van het over Groningen onwetende Nederland op is gereageerd, behoort tot de wanstaltigste uitingen van onbegrip die ik de laatste tijd heb meegemaakt.’

 

Bronnen
Eerste aflevering, 28 juli 2015: Gasrepubliek Groningen: een drama in tien bedrijven (alleen voor leden, lidmaatschap € 60 per jaar)

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.