Gasunie en Gazprom willen samen LNG promoten

3 juli 2015 – Gasunie en Gazprom willen samen inzet van LNG als schoner brandstofalternatief in mobiliteit bevorderen. Dat hebben ze gisteren in Moskou besloten.

Bericht van Gasunie
Tijdens een bijeenkomst in Moskou hebben Alexey Miller, de bestuursvoorzitter van Gazprom, en Han Fennema, CEO Gasunie, vandaag een overeenkomst op hoofdlijnen gesloten over samenwerking op het gebied van small-scale LNG (vloeibaar aardgas voor transportsector) in Noordwest-Europa. Te denken valt daarbij aan de ontwikkeling van infrastructuur voor het gebruik van LNG in schepen en trucks op locaties aan de Oostzeekust. Het kan daarbij gaan om projecten voor ontvangstterminals waarin LNG kan worden opgeslagen. Van daaruit kan het worden ingezet als brandstof voor bevoorrading van LNG-schepen en –voertuigen, onder andere via vulstations. De infrastructuur kan ook worden ingezet om LNG weer gasvormig te maken en via pijpleidingen naar gebruikers te transporteren. LNG speelt een belangrijke rol als schoner brandstofalternatief voor schepen en zwaar wegtransport. Dat is belangrijk voor transporteurs en reders omdat Europa de regels voor de uitstoot van emissies in die sector heeft aangescherpt. LNG kan ook in industriële toepassingen worden ingezet. Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over voorzieningszekerheid van gas voor de Europese gasmarkt. Onder andere werd vastgesteld dat samenwerking op het gebied van gasinfrastructuurontwikkeling van belang is om Europa te verzekeren van een stabiele en betaalbare energievoorziening.

 

Bronnen
Gasunie, 2 juli 2015: Gasunie en Gazprom willen samen inzet van LNG als schoner brandstofalternatief in mobiliteit bevorderen 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.