‘Gedupeerde Groningers nú helpen’

‘Gedupeerde Groningers nú helpen’

20 maart 2017 – Ruim 70 % van de gebruikers van het WoonKieskompas onderschrijft de stelling dat Groningers met schade aan hun huis direct moeten worden geholpen. Pas later moet worden bepaald wie de rekening betaalt. Vereniging Eigen Huis blijft ook bij de nieuwe Tweede Kamer en het toekomstige kabinet aandringen op snelle hulp.

Uit een persbericht van de Vereniging Eigen Huis
‘(…) In februari pleitte Vereniging Eigen Huis bij de Nationaal Coördinator Groningen Alders al voor de opzet van experimenten met een omgekeerde bewijslast. De NAM is als veroorzaker aansprakelijk voor schade die het gevolg is van gaswinning. Met name bij grote schades bestaat nu veel discussie met de NAM of een schade wel of niet te wijten is aan de gaswinning. De vertraging in de afwikkeling die hierdoor ontstaat leidt tot veel frustratie bij gedupeerden. De vereniging wil dat mensen eerst worden geholpen en pas daarna door onafhankelijke deskundigen wordt vastgesteld of de schade wel of niet door gaswinning is veroorzaakt. Experimenten moeten duidelijk maken wat er voor een dergelijke aanpak praktisch nodig is.

Petitie nu al 140.000 handtekeningen
De vereniging wijst iedereen die solidair is met de Groningse gedupeerden van gaswinning op de petitie “Laat Groningen niet zakken”. De afgelopen weken werd deze petitie van initiatiefnemer Freek de Jonge al door ruim 140.000 mensen getekend. Vereniging Eigen Huis geeft graag gehoor aan de vraag van het Groninger Gasberaad om de oproep tot het tekenen van de petitie verder te verspreiden. (…)’

Bronnen
VEH, 17 maart 2017: Gebruikers WoonKieskompas solidair met Groningen
Petitie: “Laat Groningen niet zakken”
Zie ook
FluxEnergie, 18 januari 2017: Aardbevingsgebied – ‘Vertrouwen in toekomst Groningen dramatisch gedaald’
Persbericht VEH, 15 februari 2017: VEH ziet grote politieke steun voor omkeren schadeproces Groningen
Illustratie: ‘Laat Groningen niet zakken’

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.