‘Geef particulier ook fiscaal voordeel elektrisch rijden’

27 mei 2015 – Hoog tijd dat de particulier ook profiteert van de fiscale voordelen voor elektrisch rijden. Dat is de belangrijkste conclusie die bedrijven, wetenschappers, ANWB-leden en groene experts aandragen voor de Autobrief 2. 

Uit een nieuwsbericht van Natuur & Milieu
‘2015 is een cruciaal jaar voor elektrisch rijden. Dit jaar verschijnt de tweede autobrief waarin alle fiscale automaatregelen staan opgenomen voor de periode 2017 t/m 2020. “De  autobrief 2 is belangrijk om de uitrol van elektrisch rijden in de particuliere markt op gang te helpen en kan elektrisch rijden maken of breken,” aldus Marco van Eenennaam van ANWB. “De voordelen voor de particuliere rijder die je nu regelt zorgen dat over 10 jaar veel Nederlanders elektrisch rijden,” aldus Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit van Natuur & Milieu.
“In de beginfase, tot 2020, zijn belastingvoordelen nodig om ervoor te zorgen dat de elektrische auto echt doorbreekt,’ aldus Maarten van Biezen. Van Biezen onderstreept de noodzaak van een grootschalige doorbraak voor elektrisch vervoer. ‘Elektrisch rijden is schoner, stiller en zuiniger. Heel Nederland profiteert hier dus van.”

Bronnen
Nieuwbericht Natuur & Milieu, 27 mei 2015: Particulier aan de beurt voor fiscaal voordeel elektrisch rijden

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.