Geen afsluiting van gas en stroom in de kerstperiode

15 december 2016Net als andere jaren hebben de netbeheerders ook nu weer afgesproken in de kerstperiode geen mensen met een betalingsachterstand af te zullen sluiten.

Uit een persbericht van Stedin
‘(…) Stedin en de andere energienetbeheerders sluiten van zaterdag 17 december tot en met Nieuwjaarsdag elektriciteit en gas niet af. Consumenten die geen energieleverancier meer hebben, bijvoorbeeld door een betalingsachterstand, moeten eigenlijk worden afgesloten. Daar maken de netbeheerders tijdens de feestdagen een uitzondering op. Voor klanten die illegaal energie aftappen of op andere wijze frauderen, geldt deze uitzondering niet.
In de winter zijn de netbeheerders altijd terughoudend met het afsluiten van klanten. Bij minimaal twee aaneengesloten dagen met vorst sluit de netbeheerder niet af. Tenzij er sprake is van fraude of gevaarlijke situaties. Grootzakelijke klanten zoals industrie en grotere bedrijven worden tijdens deze periode wel afgesloten. (…)
‘Stedin sluit liever helemaal geen consumenten af. Het is een zeer ingrijpende gebeurtenis, die voorkomen kan worden door op tijd te betalen’, zegt Judith Koole, directeur Klant en Markt Stedin.
Netbeheerders mogen klanten alleen een aansluiting laten behouden als er een contract is met een energieleverancier. Als een contract wordt opgezegd door een leverancier, omdat een grote betalingsachterstand is ontstaan, wordt na meerdere waarschuwingen afgesloten. (…)’

Bronnen
Stedin, persbericht, 15 december 2016: Stedin sluit tijdens de kerstperiode niet af

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.