Geen afsluitingen van gas en stroom rond de Kerst

24 december 2015 – De netbeheerders zullen rond de Kerst geen klanten van stroom of gas afsluiten (behalve als er sprake is van energiediefstal of een onveilige situatie). Dat meldt Netbeheer Nederland.

Uit het bericht van Netbeheer Nederland
‘(…) De beheerders van regionale elektriciteit- en gasnetten (Liander, Enexis, Stedin, Rendo, Endinet, DELTA Netwerkbedrijf, Cogas en Westland Infra) sluiten de gehele Kerstvakantie onder voorwaarden geen klanten af van stroom en gas. In de winter zijn de netbeheerders daarnaast zeer terughoudend met het afsluiten van klanten: bij vorst worden er namelijk geen klanten afgesloten, behalve als er sprake is van energiediefstal, onveilige situaties of als klanten categorisch weigeren een energiecontract af te sluiten. Dit geldt nu ook tijdens de Kerstvakantie.

Contract opgezegd? Zoek snel een nieuwe leverancier!
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, sluiten netbeheerders geen klanten af omdat zij hun energierekening niet betalen. Die rekening betalen zij niet aan de netbeheerder, maar aan de energieleverancier. Meestal echter zullen energieleveranciers eenzijdig het contract met deze klanten beëindigen, vanwege betalingsproblemen. In dat geval moeten zij een nieuwe energieleverancier zoeken omdat de netbeheerders anders verplicht zijn ze af te sluiten. De netbeheerders verzoeken deze klanten snel een nieuwe leverancier te kiezen en geven hen daar ook de tijd voor. Pas als klanten categorisch weigeren daar aan mee te werken, worden ze afgesloten.

Bij vorst geen afsluiting
In Nederland is daarnaast afgesproken dat er niet zomaar klanten worden afgesloten als het vriest. Wel blijven de netbeheerders afsluiten bij energiefraude, onveilige situaties, of als klanten blijven weigeren een energieleverancier te kiezen. (…)’

 

Bronnen
Netbeheer Nederland, 23 december 2015: Geen afsluitingen van gas en stroom tijdens de Kerstvakantie
Foto: Elektroshop

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.