Geothermie: ECN en IF Technology gaan samenwerken

9 november 2015 – ECN en ingenieursbureau IF Technology gaan samenwerken rond de toepassing van diepe geothermie, met name voor toepassingen in de industrie.

Uit een bericht van ECN
‘(…) Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en ingenieursbureau IF Technology B.V. hebben op 3 november 2015 een intentieverklaring getekend voor samenwerking op het gebied van toepassing van diepe geothermie in de industrie in de overtuiging dat deze optie veel potentie biedt voor de verduurzaming van de warmtevoorziening in de industrie.
Doel van deze samenwerking is om een integrale benadering aan te bieden aan de industrie, waarbij zowel de ondergrondse aspecten als de koppeling met het industrieel proces worden meegenomen. ECN en IF Technology B.V realiseren zich dat meer partijen nodig zijn om deze technologie tot een succes te maken en is op zoek naar partijen die actief willen meedoen. De basis van de samenwerking wordt gevormd door de complementariteit aan knowhow en expertise van beide organisaties. In de ogen van ECN en IF Technology b.v. is het belangrijk om samenwerking te zoeken over de gehele keten.
Op het gebied van geothermie heeft  IF Technology B.V. haar sporen verdiend.  IF heeft veel expertise ten aanzien van de geschiktheid van de ondergrond voor de winning van warmte en ten aanzien van alles wat praktisch gezien nodig is om de warmte aan maaiveld beschikbaar te hebben voor nuttig gebruik. ECN heeft veel kennis over industriële warmtehuishouding en de optimalisatie daarvan en is dus in staat de geothermiebron op optimale wijze aan het industriële proces te koppelen. (…)’

Bronnen
ECN, 5 november 2015: Geothermie voor de industrie: ECN & IF Technology slaan de handen ineen!

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.