Greenpeace voert actie bij kolencentrale Maasvlakte

Greenpeace voert actie bij kolencentrale Maasvlakte

11 februari 2016 – Vier actievoerders van Greenpeace klommen woensdag in de toren van de nieuwe kolencentrale van E.ON op de Maasvlakte. Ze schreven de namen op van ondertekenaars van een petitie voor sluiting van alle kolencentrales. 

In een paar weken tekenden bijna 45 duizend mensen de petitie van Greenpeace voor een kolenvrij Nederland in 2020. Woensdagavond was het aantal ondertekenaars van de petitie #kolenuit #windaan 50 duizend, aldus Greenpeace.

Greenpeace bood woensdag op het Plein in Den Haag de petitie aan aan de Tweede Kamerleden.

Uit een bericht van Greenpeace
‘(…) Vandaag overlegt politiek Den Haag over de toekomst van onze energievoorziening. Op 270 meter hoogte bieden vier klimmers daarom alvast de eerste handtekeningen aan. (…)’

De klimmers van Greenpeace klommen in de toren van de nieuwe kolencentrale van E.ON op de Maasvlakte. Nadat ze ongeveer duizend namen van ondertekenaars hadden opgeschreven, moesten de actievoerders naar beneden. Vanwege de wind.

 

 

Greenpeace wil dat alle kolencentrales zo snel mogelijk sluiten, om daarmee de CO2-uitstoot fors terug te dringen.

Uit een bericht van de Volkskrant
‘(…) ‘Het einde van het fossiele tijdperk is een feit. Nieuwe kolencentrales zijn een historische vergissing en daarmee van monumentale waarde. Na sluiting zullen ze als monumenten dienen voor de energierevolutie waar we nu middenin zitten’, stelt campagneleider Willem Wiskerke. (…)’

Bronnen
Greenpeace, 10 februari 2016: Greenpeace eist sluiting van alle kolencentrales
@greenpeaceNL op twitter
Volkskrant, 10 februari 2016: Actievoerders Greenpeace bekladden nieuwe kolencentrale
AD, 10 februari 2016: Greenpeace bezet kolencentrale Maasvlakte

Foto: Greenpeace

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.