beeld: De Groene Aggregaat

Groene Aggregaat gaat op eigen benen staan

Na ruim anderhalf jaar aandeelhouderschap trekt het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (Pdenh) zich terug als aandeelhouder van De Groene Aggregaat, een onderneming die sinds 2016 hybride aggregaten verhuurt.

De ‘groene aggregaten’ voorzien, dankzij de uitklapbare zonnepanelen, bouwplaatsen en festiviteiten op een duurzame manier van energie. In de nu afgelopen opstartfase heeft het Pdenh de groei van De Groene Aggregaat gefaciliteerd, door te investeren in een verhuurbare vloot van groene aggregaten. Inmiddels beginnen bij De Groene Aggregaat de orders en partnerships binnen te stromen en de bezettingsgraden van de aggregaten te groeien. Volgens het Pdenh kan De Groene Aggregaat voortaan op eigen kracht verder te groeien.

Ruud Kraakman, de ondernemer achter De Groene Aggregaat, ziet verdere opschaling als logische volgende stap. “Mee dankzij de investering van het Pdenh is De Groene Aggregaat door de kritieke en meest risicovolle fase heen waardoor het is gelukt om een voordelige financiering aan te trekken. Met deze financiering kan De Groene Aggregaat de gewenste opschaling realiseren en haar impact in Nederland verder vergroten,” klinkt het.

Het participatiefonds, geïnitieerd door de provincie Noord-Holland, heeft als doel om middels de investering van risicokapitaal bij te dragen aan de verduurzaming van de Noord-Hollandse economie. De Groene Aggregaat heeft het aandeel dat in eigendom was van het Pdenh nu teruggekocht, waardoor de investering inclusief het doelrendement vrijvalt. Hierdoor kan het Pdenh in andere veelbelovende Noord-Hollandse initiatieven investeren.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.