GroenLinks: ‘Gaswinning moet fors omlaag – naar 12 miljard kuub’

GroenLinks: ‘Gaswinning moet fors omlaag – naar 12 miljard kuub’

2 februari 2017 – Volgend jaar moet de gaswinning in Groningen omlaag naar 18 miljard kuub en de komende kabinetsperiode moet de gaswinning verder omlaag naar 12 miljard kuub. Aldus een plan dat GroenLinks gisteren presenteerde.

Uit een bericht van GroenLinks
‘(…) In 2018 wil GroenLinks dat de gaskraan verder wordt teruggedraaid naar 18 miljard kuub. Dat is flink meer dan de 24 miljard kuub waar het kabinet momenteel aan vasthoudt. De 12 miljard kuub die tijdens de komende kabinetsperiode moet worden bereikt zorgt voor veel meer veiligheid voor de inwoners van Groningen.

‘Mensen in Groningen oneerlijk behandeld’
Klaver: “De afgelopen jaren zijn de mensen in Groningen oneerlijk behandeld. Ondanks de aanhoudende aardbevingen werd de gaskraan maar schoorvoetend teruggedraaid door het kabinet. Dat moet nu veranderen. Aardgas is een brandstof van het verleden en hoort niet meer thuis in een modern Nederland. Daarom wil GroenLinks zo snel mogelijk de gaskraan dichtdraaien naar het veilige niveau van 12 miljard kuub en inzetten op een exit-strategie voor aardgas.” (…)’

 

Bronnen
GroenLinks, 1 februari 2017: GroenLinks wil gaswinning fors omlaag
Foto gaswinning: FluxEnergie/© Paul Tolenaar
Foto Klaver: GroenLinks (fotograaf Merlijn Doomernik)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.