Groningen krijgt grootste zonnepark van Nederland

7 augustus 2015Groningen krijgt grootste zonnepark van Nederland. SunPort Energy ontwikkelt een 30 MW-park bij Delfzijl: SunPort Delfzijl.

Het Dagblad van het Noorden meldt de plannen: 120.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 30 MW, 30 hectare, energie voor zo’n 8.000 gezinnen. SunPort Energy is de ontwikkelaar en heeft al een subsidietoezegging van EZ binnen. Mogelijk participeert Eneco in het project. SunPort Energy moet met Groningen Seaports nog overeenstemming bereiken over de prijs voor de grond.

Uit het bericht van het Dagblad van het Noorden
‘(…) De schepping van SunPort Energy in Delfzijl zal waarschijnlijk lange tijd een blikvanger in de Nederlandse duurzame energievoorziening blijven, omdat plannen voor grotere zonneparken de komende jaren geen kans maken. De subsidiepot voor deze projecten is momenteel leeg. Het ministerie van EZ zal de komende twee jaar nagenoeg alle subsidies voor duurzame energie toewijzen aan windparken op land, omdat die noodzakelijk zijn om de energiedoelstelingen voor 2020 te halen. (…)’

 

Bronnen
Dagblad van het Noorden, 7 augustus 2015: Mega zonnepark in Noorden (via Blendle)
Website SunPort Energy (nu nog leeg)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.