Groningers willen excuses en parlementaire enquête

19 februari 2015 – Excuses moeten er komen, nu uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) blijkt dat bij de gaswinning nooit rekening is gehouden met de veiligheid van de Groningers. Ook gaan er geluiden op voor een parlementaire enquête.

De Groninger PvdA-gedeputeerde William Moorlag en de VVD-gedeputeerde Mark Bouwmans zijn het eens: er moeten excuses komen van de overheid en bij de gaswinning betrokken organisaties. Uit een rapport van de OVV blijkt dat zij de veiligheid van de Groningers bij hun besluitvorming hebben genegeerd.

Ook andere politici, burgemeesters en actievoerders eisen excuses. Anderen gaan verder en willen een parlementaire enquête over de gaswinning.

Uit een bericht van het Dagblad van het Noorden
‘(…) “Als dit dossier geen onderwerp is voor een parlementaire enquête, wat dan wel? Ik kan me die roep heel goed voorstellen”, zegt burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum.” (…)’

Zijn Groningse collega Peter den Oudsten pleit ook voor een enquête, net als de Partij voor de Dieren. GroenLinks twijfelt en D66 vindt het nog te vroeg.

 

Bronnen
Dagblad van het Noorden, 19 februari 2015: Groningen eist excuses (betaald, via Blendle, € 0,10)
Dagblad van het Noorden, 19 februari 2015: ‘Nog te vroeg voor parlementaire enquête’ (betaald, via Blendle, € 0,10)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.