Grontmij heet nu Sweco

6 april 2016 – Advies- en ingenieursbureau Grontmij Nederland gaat, na ruim 100 jaar, verder onder de naam Sweco Nederland. Grontmij is op 1 oktober 2015 overgenomen door Sweco, door de overname het grootste advies- en ingenieursbureau van Europa. 

Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Grontmij was uitgegroeid tot een van de grootste bureaus in Europa (7.000 werknemers, 3o0 kantoren in Europa, 50 daarbuiten). Het werd in 1913 opgericht door de zoon van een boer om boeren te helpen met het ontginnen van gronden en het bestrijden van wateroverlast.
De naam Grontmij was een afkorting van GRondverbetering en ONTginningMaatschappIJ.
Vanaf 1995 breidde het bedrijf internationaal sterk uit, onder andere door verschillende overnames. De de overname van de Franse Ginger Group (2010) was geen succes en Grontmij kwam in grote financiële problemen. Uiteindelijk werd het eind vorig jaar overgenomen door het Zweedse bedrijf Sweco. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan, Sweco was vooral actief in Scandinavië en Grontmij in West-Europa, Turkije en China. Door de combinatie ontstond het grootste ingenieurs- en adviesbureau in Europa met bijna 15.000 werknemers en een omzet van 1,7 miljard euro.

Uit een persbericht van Seco Nederland
‘(…) “We waren al onderdeel van de Sweco familie en zijn er trots op dat we nu ook de naam dragen”, zegt Ton de Jong, directeur van Sweco Nederland. “We kijken uit naar deze nieuwe fase voor ons bedrijf, waarin we de kennis en ervaring van twee bedrijven combineren, die beide al meer dan 100 jaar succesvol zijn.”
Door de overname kan Sweco Nederland haar klanten nog meer internationale kennis en bredere expertise bieden. Wereldwijd werken er ruim 14.000 professionals bij het van oorsprong Zweedse bedrijf, verdeeld over zeven geografische gebieden.
In Nederland werken 1.700 mensen op de terreinen Water, Energie, Gebiedsontwikkeling, Mobiliteit en Infrastructuur, Bouw en Vastgoed en Industrie. Met negen vestigingen in Nederland blijft het advies- en ingenieursbureau dichtbij de klant.
Ton de Jong: “Onze klanten vinden het mooi dat we nu de grootste van Europa zijn en ze zijn enthousiast over onze internationale ervaring. En onze klanten waarderen het vooral dat we begrijpen wat er lokaal en regionaal bij hen speelt, dat onze adviseurs en ingenieurs elke vierkante meter in hun regio kennen.” (…)’

Bronnen
Wikipedia: Sweco Nederland
Sweco, 4 april 2016: Grontmij heeft een nieuwe naam: Sweco

Foto: Sweco

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.