Grootste crowdfundingproject in zonne-energie een succes

6 juni 2015 – In Breda komen bijna 7000 ‘zonnepalen’ te staan, gefinancierd met het grootste crowdfundingproject in zonne-energie van Nederland. In een paar maanden tijd werd door 633 deelnemers het doelbedrag van €750.000 bij elkaar gebracht. 

Energie+ meldt dat deze zomer in Breda de bouw van bijna 7000 zonnepalen op ‘De ZonneWIJde’ van start gaat na een zeer succesvolle crowdfunding. De jaarlijkse opbrengst zal 1,6 GWh bedragen. De stroom wordt afgenomen door Greenchoice.
Greenchoice is een partner in het project. Greenchoice: ‘In het project werken we samen met De ZonneWIJde, Gemeente Breda en Zonnepanelendelen.nl. Naast crowdfunding wordt een deel van het park gefinancierd door een Nederlandse duurzame bank.’
De ZonneWIJde komt te liggen op braakliggend terrein langs de snelweg en produceert de komende twintig jaar gemiddeld 1,6 GWh elektriciteit per jaar, ofwel de elektriciteitsbehoefte van circa 450 huishoudens.
Jeroen Vanson van Greenchoice: ‘Via een initiatief als ZonneWIJde kunnen mensen ook zónder zonnepanelen op hun eigen dak toch duurzame energie opwekken. (…) Het project is een succesvol voorbeeld voor iedereen die duurzame energie wil opwekken. De kracht zit hem in slimme samenwerking tussen partijen waarbij je het enthousiasme van lokale initiatieven koppelt aan de juiste kennis en een flinke dosis slagkracht. Een opschaalbaar model dat landelijk kan leiden tot een forse toename van lokale energieprojecten.’

Bronnen
Energie+, 3 juni 2015: Slimme crowdfunding in publiek zonnepark  (betaalde toegang)  
Greenchoice, 17 april 2015: Greenchoice powert grootste publieke zonnepark
Website Zonnepanelendelen.nl over project ZonneWIJde

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.