Den Haag heeft eerste ‘klimaatburgemeester’ van Nederland

Den Haag heeft eerste ‘klimaatburgemeester’ van Nederland

21 maart 2017 – De nieuwe burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, kiest klimaat als één van haar  speerpunten (naast huiselijk geweld). Haar installatie afgelopen vrijdag stond in het teken van klimaatverandering. Den Haag heeft de eerste ‘klimaatburgemeester’ van Nederland. 

Uit een persbericht van Fossielvrij Den Haag
‘(…) “Het onderwerp gaat mij zeer aan het hart”, zei burgemeester Krikke over klimaatverandering in haar acceptatiespeech op 17 maart. Ze ging uitgebreid in op de bedreiging die klimaatverandering vormt voor vrede en veiligheid. Als ambassadeur van het Rode Kruis had ze zelf gezien hoe klimaatverandering leidt tot schaarste en conflicten. “Vredevolle verdeling van schaarste, bestaat helaas niet” aldus Krikke in haar eerste speech als burgemeester van Den Haag.
Meteen na de officiële installatie zongen meer dan honderd burgers in het Stadhuis het klimaatlied ‘Sing for the Climate’ voor hun nieuwe burgemeester. (…)
Femke Sleegers van Den Haag Fossielvrij: “Pauline Krikke is de eerste burgemeester in Nederland die klimaatverandering tot speerpunt heeft gemaakt. Burgemeester Krikke kan nu in college, raad én in de stad uitdragen dat klimaatverandering menens is en dat we fossiele energie versneld moeten afbouwen. (…)’

Bronnen
FossielvrijDenHaag, 20 maart 2017: Pauline Krikke eerste klimaatburgemeester van Nederland
Foto Fossielvrij Den Haag (Laura Ponchel)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.