Hans Mommaas wordt directeur PBL

15 augustus 2015 – Hans Mommaas wordt algemeen directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Persbericht Ministerraad
De heer prof. dr. ir. J. T. (Hans) Mommaas wordt algemeen directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De ministerraad heeft op voorstel van de ministers Blok voor Wonen en Rijksdienst en Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu besloten hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in per 1 november 2015.
.

Hans Mommaas

Hans Mommaas (1955) werkt momenteel als hoogleraar in de studie van de vrijetijd verbonden aan Tilburg Universiteit en NHTV Breda (Academy for Leisure) en als gasthoogleraar Cultuurmanagement aan de Universiteit van Antwerpen. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van Telos (Brabants Centrum voor Duurzame Ontwikkeling) en geassocieerd lid van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur.

In 2000 schreef Mommaas een WRR-studie over ‘De vrijetijdsindustrie in stad en land’. In 2009 publiceerde hij (ism N. van Boom) een studie over ‘Comeback cities‘. In zijn hoedanigheid als lid van de voormalige VROM-raad was hij commissievoorzitter van de adviezen: ‘Groeten uit Holland, Vrijetijd, Toerisme en Ruimtelijke kwaliteit’ (2006), ‘Wisselende coalities’ (2008) en ‘Duurzame verstedelijking’ (2010). Daarnaast was hij (co-)auteur van tal van artikelen en onderzoeken op het snijvlak van vrijetijd, duurzaamheid en ruimtelijke ontwikkeling.
Mommaas studeerde Westerse Sociologie aan de toenmalige Landbouwhogeschool Wageningen. In 1993 promoveerde hij aan de Katholieke Universiteit Brabant op een proefschrift getiteld ‘Moderniteit, Vrijetijd en de Stad’. Mommaas blijft als hoogleraar verbonden aan Tilburg Universiteit.
De benoeming van de heer Mommaas is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Bronnen
Ministerraad, 14 augustus 2015: Benoeming directeur Planbureau voor de Leefomgeving

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.