Hanzehogeschool start centrum voor aardbevingsbestendig bouwen

13 oktober 2015 – ​De Hanzehogeschool Groningen start op korte termijn – samen met de Economic Board Groningen – een innovatiecentrum voor aardbevingsbestendig en innovatief bouwen. 

Schermafbeelding 2015-10-13 om 04.27.33 PMUit het bericht van de Hanzehogeschool
‘(…) ‘BuildInG’ staat voor Build In Groningen en gaat ervoor zorgen dat er in Noord-Nederland innovatievere en goedkopere oplossingen worden bedacht voor een veilige en comfortabele woonomgeving.
BuildInG focust zich in het begin op het thema aardbevingsbestendig bouwen. Daarna kan er met de opgebouwde kennis gekeken worden wat de ontwikkelingsmogelijkheden zijn op gebieden als energiezuinige bouw, levensloopbestendig wonen en domotica.
Het is de bedoeling dat het innovatiecentrum een ontmoetingsplaats wordt voor bedrijven, studenten (wo, hbo en mbo), docenten, onderzoekers en bewoners. Deze groepen kunnen hier kennis delen en uitwisselen; daarnaast is er ruimte voor bijscholing, symposia, cursussen en workshops. Ook kunnen bouwinnovaties getest worden en is BuildInG een incubator die start-ups helpt om succesvolle ondernemingen te worden. (…)’

Het gebouw moet in oktober 2016 klaar zijn en komt naast het gebouw van EnTranCe, het Energy Transition Centre dat vandaag door koning Willem-Alexander wordt geopend. Zo kunnen beide centra gaan samenwerken. BuildInG gaat al wel eerder van start, laat de Hanzehogeschool weten, mogelijk tijdelijk in containers.

De hogeschool zoekt partners in het Noord-Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast zoekt het niet-Groningse bedrijven, in de hoop dat zij hun innovatieve producten in het aardbevingsgebied willen produceren, zodat de werkgelegenheid in het gebied er ook van profiteert.

Bronnen
Hanzehogeschool, 13 oktober 2015: BuildInG, een innovatiecentrum voor aardbevingsbestendig bouwen
Groninger Internet Courant, 13 oktober 2015: Hanze start centrum voor aardbevingsbestendig bouwen

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.