‘Het experiment met de elektrische auto in Duitsland is mislukt’

27 mei 2015 – Duitslands ambitie om in 2020 een miljoen elektrische auto’s op de weg te hebben, is onhaalbaar. Dat stelt Ferdinand Dudenhöffer, hoofd van onderzoeksinstituut Center for Automotive Research (CAR).

De verkoop van elektrische auto’s is laag en stagneert, zo stelt hij. In april daalde de verkoop zelfs.

Uit een bericht van Die Welt
‘(…) So wurden im April dieses Jahres nach Berechnungen des Autoinstituts CAR Center Automotive Research an der Universität Duisburg-Essen bundesweit 684 reine Elektroautos neu zugelassen. Dies ist ein Minus von 23 Prozent gegenüber dem Vormonat. (…)’

Dudenhöffer wijt de slechte introductie van de elektrische auto aan het ontbreken van goede goede stimuleringsmaatregelen van de overheid.

Uit een bericht van het Financieele Dagblad
‘(…) De Duitse overheid gaat ervan uit dat het voldoende is dat accu’s steeds goedkoper worden, benzine duurder en het ‘thuisladen’ steeds gebruikelijker. Subsidies (of belastingverlagingen) zijn niet nodig. Net zo min als ondersteuning bij het opbouwen van een netwerk aan laadpalen. (…)’

Dudenhöffer waarschuwt dat zo niet alleen het doel van een miljoen elektrische auto’s in 2020 niet gehaald wordt, maar dat Duitsland ook de productie van elektrische voertuigen zal verliezen aan Azië.

Op 15 en 16 juni is een regeringstop over elektrisch vervoer.

Bronnen
Die Welt, 26 mei 2015: Das Märchen vom “Markthochlauf” der Elektroautos
Het Financieele Dagblad, 26 mei 2015: ‘Het experiment met de elektrische auto in Duitsland is mislukt’ (registratie verplicht)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.