Hulp voor wie energieneutraal wil bouwen (1)

Schermafdruk 2015-07-16 08.54.41

.
17 juli 2015 –
De rijksoverheid heeft een publicatie uitgebracht waarin bouwers hun ervaringen met energieneutraal bouwen doorgeven.

.

Schermafdruk 2015-07-16 08.54.11Uit een bericht van RVO.nl
‘(…) In de publicatie ‘Nul op de meter – Ervaringen van vernieuwers in de woningbouw’ vertellen bouwers welke stappen zij hebben gezet om tot hoge energieprestaties te komen.
Welke keuzes maken zij en waar staan ze nu? Welke technieken passen ze toe? Hoe organiseren zij het bouwproces? En is een woning met een energierekening van 0 euro echt mogelijk?
Uit de gesprekken blijkt dat de verschillende duurzame bouwconcepten veel elementen gemeen hebben. Denk aan een isolatiepakket met een Rc-waarde van 5, 6 of soms zelfs 10, drievoudig glas, zonnepanelen, elektrische warmtepompen en mechanische ventilatie.
De bouwbedrijven bieden hun duurzame pakketten doorgaans aan als optie. Maar ze zijn op termijn rendabel, omdat de energierekening wegvalt. (…)

In de publicatie leest u eerst over de duurzame ontwikkelingen in de bouw. Vervolgens staat er meer over de verschillende technieken voor energieneutrale prestaties en de kansen in de markt. Tot slot komen de concepten van de 7 vernieuwende bouwers aan bod. (…)’
Via onderstaande link is de publicatie te downloaden.

Bronnen
RVO, 13 juli 2015: Energieneutrale woningen bouwen? Lees ‘Nul op de meter’
Downloaden ‘Nul op de Meter’ (pdf, 6,5 MB, 24 pag.)
Foto Heerhugowaard BAM

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.