Huurders praten mee over energiebesparing

22 februari 2016De Woonbond is tevreden over de nieuwe Woningwet die regelt dat huurdersorganisaties mee kunnen praten over energiebesparing in huurwoningen. ‘Eindelijk volwassen partij.’ De Woonbond leert de organisaties hoe het meepraten kan gaan.

Uit een bericht van de Woonbond
‘(…) De Woonbond organiseert dit voorjaar 12 regionale Energiecafés verspreid door het hele land om huurdersorganisaties te helpen bij het maken van goede afspraken.

Tijdens de bijeenkomsten komen inspirerende voorbeelden uit het land aan bod, waarbij al concrete stappen zijn gezet. Wissel ervaringen en vragen uit zodat u van elkaar kunt leren. Ga direct met de lokale praktijk aan de slag. De Woonbond deelt ook voorlichtingsmateriaal uit en we bespreken welke ondersteuning vanuit de Woonbond wenselijk is. Denk aan de energieconsulent of specialistisch energieadvies op maat vanuit het Woonbond Kennis en Adviescentrum (WKA). Of aan extra ondersteuning van de energieconsulent, het inschakelen van de Energiebus, of hulp van onze energiecoaches.

Voorbeeld Zwolle
Woningstichting SWZ uit Zwolle verbeterde de Energie-index van hun woningen sterk de afgelopen jaren; in 2014 was de verbetering zelfs drie keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Daarnaast is in Zwolle – dankzij een zeer goede samenwerking van huurders met corporaties en de gemeente – een 10-puntenplan voor betaalbaarheid opgesteld. Daarin staat onder meer het opleiden van energiecoaches om huurders te stimuleren energie te besparen. Ook in andere gemeenten hebben huurdersverenigingen al belangrijke bijdragen gerealiseerd. Hoe is dat in uw gemeente en hoe kan de Woonbond u verder helpen? Kom naar een gratis Energiecafé bij u in de buurt. (…)

 

Bronnen
De Woonbond, 19 februari 2016: Energiecafés prestatieafspraken
De Woonbond, agenda met bijeenkomsten
Foto: De Woonbond

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.