‘Importheffing op Chinese zonnepanelen moet blijven bestaan’

‘Importheffing op Chinese zonnepanelen moet blijven bestaan’

26 augustus 2016EU ProSun, de belangenbehartiger van Europese installatiebedrijven voort zonnepanelen meldt dat de aangesloten leden vast willen houden aan de importheffing op Chinese zonnepanelen.

Uit een bericht van Solar Magazine
‘(…) EU ProSun claimt op basis van een onderzoek onder 524 installatiebedrijven uit de 28 EU-lidstaten dat de meerderheid van de installateurs voor de verlenging van anti-dumping- en anti-subsidiemaatregelen van de EU.
De maatregelen die van kracht zijn voor Chinese zonnecellen en –panelen werden vorig jaar december verlengd. EU ProSun benadrukt dat het snijden in de feed-in tarieven door een groot aantal landen de oorzaak is van de teruglopende Europese markt en niet de importheffingen.

Uit de enquête van EU ProSun – uitgevoerd door Europessedienst – komen de volgende cijfers naar voren:

  • 88 procent van de ondervraagden benadrukt het belang van Europese producten;
  • 58 procent van de ondervraagden vindt het terecht dat de EU de importheffingen verlengd als China de joint undertaking met minimumimportprijs blijft ondermijnen;
  • 89 procent van de ondervraagden wijst de lagere feed-in tarieven aan als oorzaak van de teruglopende  Europese markt.

Nederland wil importheffing schrappen
De cijfers van EU ProSun geven geen exacte informatie over de reactie en het aantal reacties van Nederlandse installateurs. Opmerkelijk is hoe dan ook dat de enquête haaks staat op het verzoek van de Nederlandse installateursbranchevereniging UNETO-VNI die afgelopen maand samen met 33 andere Europese organisaties opriep tot het schrappen van de importheffingen. (…)’

Bronnen
Solar Magazine, 19 augustus 2016: EU ProSun: ‘Meerderheid installateurs voor verlenging importheffingen’
Foto: TrinaSolar

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.