Jan Willem van Hoogstraten gaat EBN leiden

Jan Willem van Hoogstraten gaat EBN leiden

1 maart 2016Jan Willem van Hoogstraten wordt de nieuwe CEO van Energiebeheer Nederland (EBN). Hij volgt Jan-Dirk Bokhoven op, die in november 2015 zijn functie neerlegde omdat hij vond dat hij te weinig ruimte kreeg om EBN op zijn manier te leiden.

Minister Kamp van Economische Zaken heeft per 1 maart Jan Willem van Hoogstraten (51) benoemd als de nieuwe topman van EBN. EBN is 100 procent staatsdeelneming en heeft een belang van 40 procent in de Maatschap Groningen die het Groningse gasveld beheert.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen Hein van Oorschot is verheugd met de benoeming.

Uit een bericht van EBN
‘(…) “De maatschappelijke context is de afgelopen jaren sterk veranderd. Met Jan Willem van Hoogstraten hebben we een bestuurder in huis gehaald die hier uitstekend in past. Hij heeft zich in de loop der jaren zowel inhoudelijk in de E&P industrie als op politiek bestuurlijk vlak meer dan bewezen. In onze ogen kan EBN met hem met alle vertrouwen de toekomst tegemoet.” (…)’

Van Hoogstraten volgt Dirk-Jan Bokhoven op, die in november 2015 zijn functie neerlegde omdat hij ‘in het huidige politieke klimaat’ naar eigen zeggen te weinig ruimte kreeg om EBN te leiden als onderneming. ‘Het besturen van EBN in de sterk veranderde maatschappelijke context zal een van de grootste uitdagingen voor de opvolger zijn’, zei RvC-voorzitter Van Oorschot destijds in een bericht van EBN.

EBN over Jan Willem van Hoogstraten
‘(…) Na zijn studie Mijnbouwkunde & Petroleumwinning aan de Technische Universiteit Delft was Van Hoogstraten werkzaam in de energiesector voor diverse olie- en gasmaatschappijen. Voor TAQA in Nederland was hij de afgelopen vijf jaar managing director en voorafgaand aan die positie projectdirecteur van Gasopslag Bergermeer. Hij was tevens voorzitter van NOGEPA, de koepel van olie- en gasproducenten in Nederland. “Ik vind het een grote uitdaging aan de slag te gaan bij EBN”, aldus Van Hoogstraten. “Het is een prachtige organisatie met ongelooflijk veel kennis en kunde. De komende jaren zet ik me graag in voor een energievoorziening die naast veilig, betrouwbaar en betaalbaar in toenemende mate duurzaam is.” (…)’

Bronnen
EBN, 29 februari 2016: Jan Willem van Hoogstraten nieuwe CEO van EBN
FluxEnergie, 10 september 2015: Topman EBN verschilt van inzicht met Kamp en vertrekt
Financieele Dagblad, 9 september 2015: Topman staatsdeelneming EBN weg na verschil van inzicht
EBN, 9 september 2015: Directievoorzitter EBN legt functie neer

Foto en inzet: EBN

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.