Janine Verweij wordt directeur van Energie-Nederland

7 januari 2016 – Per 1 februari wordt Janine Verweij de nieuwe directeur van branchevereniging Energie-Nederland. Ze volgt in deze functie Mira Huussen op, die de functie op ad interim basis vervulde.

Uit het persbericht van Energie-Nederland
‘(…) Medy van der Laan, voorzitter van Energie-Nederland, is verheugd over de komst van Janine Verweij. “Ik ben erg blij dat we een directeur hebben gevonden die brede ervaring heeft en zeer goed weet wat er in de de energiewereld speelt. Ik verheug me erop om samen met haar leiding te geven aan de vraagstukken waar Energie-Nederland voor staat en vorm te geven aan de samenwerking met onze gesprekspartners.” Janine Verweij zal dagelijks leiding geven aan het bureau van Energie-Nederland met 11 medewerkers.

Janine Verweij
Janine Verweij (1969) studeerde Nederlands Recht en promoveerde in 1996 aan de Universiteit van Utrecht. Zij werkte de afgelopen jaren als manager bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM, voorheen onder andere NMa), bij de directie Regulering Energie en Vervoer. Ook werkte zij bij Kennedy van der Laan en USG Juristen.

Energie-Nederland
Energie-Nederland is de vereniging voor alle energiebedrijven die op de Nederlandse markt actief zijn. Energie-Nederland zet zich in voor goede marktwerking, betrouwbare en betaalbare energielevering voor consumenten en bedrijven en de transitie naar een duurzame energievoorziening.

De leden van Energie-Nederland:

  • leveren stroom, warmte en gas aan ruim 7,5 miljoen huishoudens en meer dan 700.000 bedrijven,
  • produceren het grootste deel van de in Nederland geproduceerde (duurzame) elektriciteit,
  • bieden werkgelegenheid aan zo’n 20.000 mensen,
  • zetten jaarlijks circa 38 miljard euro om in Nederland. (…)’

Bronnen
Energie-Nederland, 6 januari 2016: Janine Verweij per 1 februari directeur van Energie-Nederland

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.