Kadootje van opa en oma: een zonnepaneel

 151106 ENERGIE KIEZEN.BE

6 november 2015Het is weer eens iets anders dan een trein of een pop. Via Stichting opa en oma Zon kunnen grootouders hun kleinkinderen een zonnepaneel ‘geven’. 

De grootouders investeren 300 euro in een zonnepaneel. Stichting opa en oma Zon stort vijftien jaar lang op iedere verjaardag van het kleinkind dertig euro op zijn of haar speciale rekening. De stichting heeft als doel zoveel mogelijk hernieuwbare energie op te wekken en zowel grootouders als kleinkinderen bewust te maken van het belang van hernieuwbare energie.

Oprichtster van de stichting, Gaby Koenders, in de Stentor
‘(…) “De opa’s en oma’s van nu hebben zelf enorm geprofiteerd van de welvaartsgroei. Ze zien dat als er niets verandert, bestaande bronnen uitgeput raken. Wat zou er mooier zijn dan dat zij investeren in een duurzame toekomst voor hun kleinkinderen? Dat zij hun kleinkinderen geen barbie geven maar bijvoorbeeld een zonnepaneel?” (…)’

Op het gemeentehuis van de gemeente Bronckhorst in Hengelo komen 486 zonnepanelen die grootouders aan hun kleinkinderen kunnen schenken. De stichting zoekt nog meer daken waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Bronnen
De Stentor, 4 november 2015: Geen barbie maar een zonnepaneel
Website Stichting opa en oma Zon

Foto: energiekiezen.be

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.