Kamer maant regering tot voorzichtigheid rond kerncentrale Borssele

'Geen kerncentrales nodig om energievraagstukken op te lossen'

16 oktober 2015 – De Tweede Kamer heeft gisteren de regering gevraagd om zorgvuldigheid rond de kerncentrale Borssele, nu DELTA de gedwongen splitsing moet uitvoeren.

Uit een bericht van Omroep Zeeland
‘(…)  Dat is de strekking van een motie van GroenLinks en de Partij van de Arbeid die vanmiddag in de Tweede Kamer is aangenomen. De regering wordt daarin opgedragen om te overleggen met de ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Om zo ‘voldoende ruimte te bieden om tot een oplossing te komen voor het eigendom en de ontmanteling van de kerncentrale te Borssele.’
De motie is ingediend door de kamerleden Jan Vos van de PvdA en Liesbeth van Tongeren van GroenLinks. Energiebedrijf Delta wacht het oordeel van de Eerste Kamer af. Een woordvoerder reageert voorzichtig. “We zijn blij dat er op deze manier aandacht voor is. Alle kleine beetjes helpen. Maar het liefst hebben we natuurlijk heel de wet van de baan. ”
Deze week besloot de Tweede Kamer dat Delta zich, ondanks de protesten, toch moet houden aan de splitsingswet. De kerncentrale van Delta vormde een grote hindernis bij een splitsing van het energie en netwerkbedrijf.
De kerncentrale moet na 2034 ontmanteld worden. Het fonds waaruit dat betaald moet worden is nog lang niet gevuld. De ingediende motie moet voorkomen dat de belastingbetaler opdraait voor deze kosten (…)’

Bronnen
Omroep Zeeland, 15 oktober 2015: Kamer maant regering om oplossing voor kerncentrale
Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.