Kamerlid Jan Vos (PvdA) heeft opmerkelijk compliment voor minister Henk Kamp (VVD)

Kamerlid Jan Vos (PvdA) heeft opmerkelijk compliment voor minister Henk Kamp (VVD)

22 februari 2017Het PvdA-Kamerlid Jan Vos stelt zich niet meer verkiesbaar en verlaat dus na vier jaar de Tweede Kamer. In een afscheidsinterview van Energiepodium prijst hij minister Henk Kamp omdat hij ‘de PvdA-agenda uitvoert’.

Onder de kop ‘Kamp voert de PvdA-agenda op energie fantastisch uit’ blikt de PvdA-energiewoordvoerder terug.
Uit het interview van Energiepodium
‘(…)”Henk Kamp staat op eenzame hoogte in Den Haag, hij is een van de beste ministers en politici die we hebben. Hij is heel toegankelijk, altijd zakelijk en betrouwbaar. Het is een voorrecht om met hem te mogen samenwerken. ” (…)
U hebt minister Kamp een “minister van fossiele, niet van economische zaken” genoemd. Is dat terecht? Hij heeft toch enorm veel bereikt in de overgang naar meer duurzame energie?
“Met die uitspraak reageerde ik op de Energieagenda. Die vind ik niet visionair genoeg, het is echt een stap terug. Kamp heeft inderdaad heel veel bereikt voor de energietransitie. Maar hij volgt het Regeerakkoord, op energiegebied de dingen die Diederik Samsom daarin heeft opgeschreven. Ik vind het prima dat hij de PvdA-agenda loyaal uitvoert en daar de credits voor krijgt. Dat is ook wel grappig om te zien. De Energieaganda is juist meer een liberaal VVD-programma dan een groene visie voor de toekomst. Dan schiet hij terug in zijn oude jasje.
Vergeet niet dat de VVD klimaatontkenner was aan het begin van deze Kabinetsperiode. Maar Kamp stond op, legde omstandig uit dat hij het klimaatprobleem bestudeerd had, dat het echt was, en dat hij er wat aan ging doen. Die man is van heel ver gekomen. Voor het departement, Economische Zaken, geldt dat ook. Dat was heel sterk gericht op fossiele grondstoffen. We hebben Shell in Nederland en natuurlijk ons eigen aardgas. We zijn een soort van oliestaatje, maar dan met gas. EZ ontleedt voor een groot deel zijn bestaansrecht daaraan. Daar heeft een enorme verandering plaatsgevonden in het denken de afgelopen 4,5 jaar. Ook daar moet je Henk Kamp een compliment maken. Hij heeft dat hele apparaat meegekregen.”

 

Bronnen
Energiepodium, 21 februari 2017: “Kamp voert de PvdA-agenda op energie fantastisch uit”
Foto Vos: still uit Kamerdebat. Foto Kamp: Rijksoverheid

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.