Trouw: ‘Kamp doet meer dan al zijn voorgangers bij elkaar’

Trouw: ‘Kamp doet meer dan al zijn voorgangers bij elkaar’

12 april 2016 – Na de eerste reacties op de extra CO2-reductieplannen (‘Niet genoeg’), is het hoofdredactioneel commentaar van Trouw zeker zo interessant. De krant neemt het op voor minister Kamp.

Uit het hoofdredactionele commentaar van Trouw
‘(…) Nederland bungelt in de lijst van schone landen in de Europese Unie inderdaad nog steeds onderaan. Maar dit kabinet daar steeds mee om de oren slaan, is onterecht. Het is een bewijs voor het gebrek aan daadkracht en visie van vele opeenvolgende kabinetten in de afgelopen decennia. Het is juist ironisch te kunnen constateren dat een VVD-minister als Henk Kamp, toch niet van een partij die wat milieubeleid betreft vooraan staat, meer aan milieubeleid en, specifieker, schone energie doet, dan al zijn voorgangers bij elkaar. (…)
De aarzeling [van het kabinet rond het sluiten van extra kolencentrales] is begrijpelijk. Wat als Nederland straks te weinig energie heeft en Duitse elektra, gewonnen uit bruinkool, moet importeren? Bovendien, wind en zon klinken mooi als alternatief voor kolen, maar elke nieuwe windmolen trekt meer protest aan dan Urgenda ooit mobiliseerde.
Het kabinet manen tot meer inspanningen is terecht. Als maar tegelijkertijd ook wordt erkend dat er momenteel behoorlijk wat gebeurt, het maatschappelijk draagvlak bepaald niet groot is en de lijst met mogelijkheden ook niet erg lang. (…)’

 

Bronnen
Trouw, 12 april 2016: Een kolencentrale sluiten klinkt gemakkelijk. Maar dan? (via Blendle)
Foto minister Kamp: Rijksoverheid

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.